Around the world challenge

Around the world challenge


Vanaf 7 juni t.e.m. 4 juli zullen jouw wandel, loop- en/of fietsprestaties geregistreerd kunnen worden via een applicatie (meer nieuws volgt weldra). Naast je persoonlijke bijdrage aan de uitdaging, zal je ook bijdragen aan de wisselbeker. We zouden Artes niet zijn als we er ook niet een klein beetje competitie in steken. Het bedrijf dat het meest bijdraagt in het aantal kilometers mag de wisselbeker dit jaar in de prijzenkast zetten.

Als actieve deelnemer krijg je eveneens een welkomstpakket dat ongetwijfeld van pas komt.

Challenge

Sporters en supporters zetten de weg verder.

Vrijdagmiddag zijn we terug in Europa. De warmwaterbronnen en geisers in Ijsland zorgen voor een echte wellness-beleving en dit is welverdiend op dag 12 van onze reis. De Noorse Fjorden, de kleine zeemeermin in Kopenhagen, de Brandenburger Tor in Berlijn, het centrum van Praag... we houden kort even halt want we horen het overwinningslied al. Zoals echte winnaars rijden we naar Parijs waar we na het waarnemen van de nodige honneurs op de Champs-Elysées recht naar de Arc de Triomphe gaan en genieten we van a moment of glory. Het echte feest is voor in Madrid want dan is de eerste Artes around the World een feit (op dag 14 van de challenge!). 's Avonds verlaten we Europa via de Straat van Gibraltar en start onze Tour d'Afrique met een bezoek aan de soeks in Marrakech. Marokko heeft veel meer te bieden en we doorkruisen het Atlas-gebergte. It's time for Africa. We wandelen, fietsen en lopen verder langs de westkust van Afrika tot aan Kaap de Goede Hoop waar we vrijdagmorgen aankomen. De beelden van onze Tour d'Afrique worden bezorgd eens we deze tour afgewerkt hebben, want Constructive People houden nu eenmaal niet van half werk :). Mogelijks kunnen we komende dinsdag onze Assian Adventures starten. Maar eerst nog eens nagenieten van onze rit naar onze eerste overwinning. Dit hebben we samen verwezenlijkt.

EL KM Figure 02

De eerste kilometers zijn een feit!

Vandaag werd het startschot van onze Artes around the world challenge gegeven. Al 323 deelnemers schreven zich in en ook de eerste 2891 kilometers zijn een feit. Fietsen, lopen of wandelen, elke kilometer draagt bij. Tijdens de challenge ontvangen deelnemers wekelijks tips & tricks over een gezonde levensstijl, gezonde voeding, het belang van een goede nachtrust en zoveel meer. Want we vinden het belangrijk dat je elke dag de beste versie van jezelf kan zijn.

Gezond ontbijt

Summerbody proof

Onze westerse cultuur en zeker de Belgische of Nederlandse keuken vertrekt vaak vanuit dierlijke producten of graanproducten (bijvoorbeeld pasta) als basis voor een gerecht. We kopen vlees of vis en gaan kijken wat we daarbij kunnen maken. Draai het denkpatroon om. Groenten worden meestal gezien als bijgerecht, maar laat ze voortaan het hoofdbestanddeel zijn! Hieronder drie groente-hacks om calorieën te besparen in je favoriete gerechten.

  1. Leven zonder pasta? No way! Courgettepasta is dé ideale oplossing als je wat kilo’s kwijt wil. Super easy: snijd een courgette in slierten met een spiraalsnijder, bestrooi met wat zout en laat even ‘zweten’ om het overtollige vocht eruit te krijgen. Dan verwarm je de slierten in een wokpan of de magnetron en klaar is je pasta. Gewoon combineren met je favoriete saus, liefst met veel groentjes 😊 and you’re good to go!
  2. Een gerecht maken met rijst? Bloemkool- of broccolirijst to the rescue! Gewoon in een goede foodprocessor een rauwe bloemkool of broccoli fijnmalen tot het een beetje de consistentie van rijst heeft, even 2 minuten opwarmen met een beetje olie in de pan en klaar is Kees! (TIP: je kan voorgemaakte bloemkool- of broccolirijst kopen in de supermarkt)
  3. Zin in echte winterse kost? Aardappelpuree is heel lekker en eigenlijk al helemaal niet zo calorierijk op zich, maar vervang meer dan de helft door groenten (broccoli, wortels, bloemkool, prei…) en je hebt een super low-cal, maar voedzame maaltijd.
    ​​​​​​​

Laat die beachparty’s maar komen 😉…

Afbeelding1

Heb je ’s ochtends niet echt tijd om rustig te ontbijten of iets klaar te maken? Dan is dit een van m’n favoriete go-to ontbijtjes om mee te nemen!

Basisrecept

Ingrediënten:
45g havermout (ongeveer 4 eetlepels)
250 ml plantaardige melk

OF

125 ml plantaardige melk
125 ml plantaardige yoghurt

Bereiding:

Doe de havermout met de melk (en eventueel de yoghurt) in een kom en meng goed. Zet een nacht in de koelkast en ’s ochtends in je havermout klaar!

Overnight-oats-inspiratie

Pindakaas-banaan

Meng het basisrecept met een lepel pindakaas en zet in de koelkast. Werk af met banaan en cacao nibs.

Kokos-bosvruchten

Meng het basisrecept met een lepel geraspte kokos. Werk af met bosvruchten en wat kokoschips.

Deel jullie ontbijt met #ArtesOntbijt

Deelnemen aan de challenge kan nog steeds.

Registreer je vanaf 26 mei en ga samen met jouw collega's de Artes around the world challenge aan.

  1. Registreer jezelf eerst op één van de beschikbare sportapplicaties (bij voorkeur Strava). De gekozen app synchroniseren we aansluitend met "KeepMoving".
  2. Ga naar https://app.keepmoving.eu/register
  3. Geef de code KeepMoving4Artes in
  4. Registreer en connecteer jouw app met het platform
  5. Je bent klaar voor onze ARTES around the world challenge!
EL KM Figure 01

Say cheese!

Motiveer en enthousiasmeer jouw collega's en stuur ons jouw foto's in actie. Je vindt ze terug op deze pagina.

Stuur naar: ann.devleeschauwer@artesgroup.be

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!