Artes bekaertsite Groen V01
Project Development

Eerste kolom van de groene voorzetstructuur werd geplaatst.

Leanderhof te Zwevegem is met de bouw van Glacerie en Trialde volop bezig aan zijn twee fase. Er werd in het ontwerp veel aandacht besteed aan de groene omgeving waarin beide appartementsgebouwen naadloos zullen overvloeien. Bij Trialde werd gekozen een groene voorzetstructuur te plaatsen. Deze bestaat uit 250 prefabstukken waarvan een 80-tal elementen bestaan uit groene tinten.

Om het gebouw naadloos over te laten gaan in de bloemenweide die zal aangelegd worden werd voor deze kleur gekozen. De klassieke antraciet of grijstinten komen te steriel of streng over waardoor het zou niet als één geheel zou gezien worden.

Groen maakt het gebouw zachter en wijkt subtiel af van standaard. In eerste instantie werd deze gaanderij bedacht om de standaard vooroordelen die nog in BE gelden omtrent dit type appartementen zoveel als mogelijk te counteren. De gaanderij kreeg lichtopeningen zodat de beleving van deze gaanderij ook meer in de buurt van een terras/buitenruimte komt. De exclusievere vormgeving en materialisatie zal er ook voor zorgen dat dit ook door de bewoners zo ervaren wordt. De groene kleur geeft het gebouw ook meer identiteit zonder schreeuwerig over te komen, cfr. combinatie beton / gevelpanelen.

Artes bekaertsite Groen V01
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.