Whats App Image 2021 09 12 at 09 36 22
Artes Group

Erfgoed is er voor iedereen #openmonumentendag2021

Artes stelt zijn werven open voor Open Monumentendag.

Open Monumentendag is hét bewijs dat bekend en minder bekend onroerend erfgoed blijft boeien. Het recept is eenvoudig: op zondag 12 september stelden honderden erfgoedsites in heel Vlaanderen gratis hun deuren open.

Onder het motto “erfgoed is er voor iedereen” stelden we ook graag enkele Artes werven open. De 33e editie van Open Monumentendag verliep weer helemaal in het echt en lokte meer dan 300.000 bezoekers.

@openmonumentendag.be

Whats App Image 2021 09 12 at 15 46 52

Achter de schermen van de renovatie van het oud gerechtshof te Antwerpen.

Veel nieuwsgierigen namen een kijkje achter de schermen van de renovatie van het oud gerechtshof in Antwerpen!

Eind 2019 startte de Regie der Gebouwen, de vastgoedbeheerder van de federale staat, met de renovatie van dit indrukwekkende gebouw dat dateert uit 1877.

Het oorspronkelijke ontwerp van het gerechtshof wordt weer in ere hersteld, waarbij gebruikscomfort en herstel van daglicht, duurzaamheid en veiligheid voorop staan. De werken duren tot eind 2022, waarna het gebouw weer plaats zal bieden aan verschillende gerechtelijke diensten.

Tijdens de open monumentendag kregen de bezoekers een rondleiding en uitleg van onze Constructive People langs de imposante inkomhal, de rijk gedecoreerde Assisenzaal waar tal van roemrijke processen plaatsvonden, de gerestaureerde binnenkoer en de zolderverdieping die omgevormd wordt tot kantoorruimtes.

Wat zit verscholen achter het enorme werfdoek op de Brugse Markt? Ook dit project lokte veel nieuwsgierige bezoekers! Ze werden meegenomen achter de schermen van de restauratiewerken aan het neogotische Provinciaal Hof.

Artes keeps you updated monthly. Subscribe.