Medium 20200427 E40 Aalter 003
Civil Engineering

Fly-over in Aalter gaat open op 6 mei

Op- en afrittencomplex in Aalter is afgewerkt

Het nieuwe op- en afrittencomplex in Aalter is zo goed als af! Op 6 mei gaat de gloednieuwe afrit van de E40 richting kust open. Deze fly-over verbindt de E40 met de Knokkeweg en vormt het sluitstuk van de werken. Het resultaat is een vlot werkend knooppunt dat komaf maakt met de gevaarlijke files op de afritten, veilige fietsinfrastructuur met twee fietstunnels, een grote carpoolparking en twee bufferbekkens.

Medium Paneel afrit E40 van Gent vlot naar de Knokkeweg 96dpi kopie

Een veilig en vlotter op- en afrittencomplex voor Aalter
De lange files op de afrit naar Aalter zijn voorgoed verleden tijd. Met de komst van drie rotondes en een fly-over van de E40 naar de N44 kan het verkeer vlotter en veiliger rijden. Evenveel aandacht ging naar veiligheid voor de fietsers. Met vrijliggende fietspaden en twee nieuwe fietstunnels is een veilige fietsverbinding naar Aalter gegarandeerd. Tijdens de heraanleg zijn ook 2 bruggen in de E40 vervangen, één over de Steenweg op Deinze en één over de Tieltsesteenweg.

Grote carpoolparking en waterbuffering
Samen met het nieuwe knooppunt is een grote carpoolparking gerealiseerd. Die biedt plaats aan 200 auto's, waarvan 10 voor mensen met een beperking. Om dit nieuwe mobipunt compleet te maken is ook een grote fietsenstalling gebouwd. Ook aan een goede waterafvoer is gedacht. Daar zorgen de twee nieuwe bufferbekkens voor.

Laatste loodjes
Op 6 mei gaat de nieuwe afrit open en gaat de oude afrit dicht. Vanaf dan worden de fietspaden in de Lostraat afgewerkt.

Lees hier het volledige persbericht.

Medium E40 Aalter nieuw complex 29 04 2020
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.