IMG 1637

Gebouwentechnieken, een absolute noodzaak

Zusteronderneming Van Maele plaatst sanitair- en HVAC technieken in het nieuw Artes-kantoor in Kruibeke

Net voor het bouwverlof startte Van Maele, zusteronderneming van Artes Group, met de voorbereidende werken voor alle sanitair- en HVAC-technieken. Het nieuw kantoorgebouw in Kruibeke is omvangrijk, bestaat voornamelijk uit grote glaspartijen waardoor de noodzaak aan doordachte technieken noodzakelijk is.

We implementeren verschillende technieken om het werken voor onze collega’s zo aangenaam mogelijk te maken. In het atrium werd er, gezien de grote oppervlakte, gekozen voor vloerverwarming en worden twee ventiloconvectoren in het plafond weggewerkt om de warme zomerdagen op te vangen. Daarnaast wordt op beide verdiepingen, over de gehele oppervlakte een klimaatplafond geplaatst, een huzarenwerk met vele lopende meters buizen en verbindingsstukken. Het klimaatplafond is opgedeeld in zones. Iedere zone heeft een regelaar en een daarbij horende zeswegkraan, dit om iedere zone op de gewenste temperatuur te brengen. Ook plaatsen we op elke verdieping twee sanitaire blokken. De technische ruimte, het kloppend hart van alle technieken, zal zich in de kelder bevinden waar de warmtepomp en warmtewisselaar geplaatst wordt. Deze worden gevoed via een BEO-veld. Ook in de technische berging worden de verdeelcollectoren opgebouwd. Op het dak wordt een koelmachine geplaatst om een aanvullende koeling te geven aan de ventiloconvectoren, de luchtgroepen, vloerverwarming en de klimaatplafonds.

De dagelijkse leiding wordt opgenomen door werfleider Tony Vandendriessche. Hij is verantwoordelijk voor de planning, opvolging van materialen en het aansturen van de collega's. Het is een unicum om ook voor je eigen werkgever een werf te mogen begeleiden, toch is voor Tony elke werf hetzelfde. Elke dag opnieuw gaat hij vol enthousiasme aan de slag, ongeacht de opdrachtgever.

Werk jij graag op alle terreinen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In blandit augue nec placerat dignissim.

Artes keeps you updated monthly. Subscribe.