Knipsel
Waterworks

Tewaterlating Ponton

De stad Antwerpen krijgt een nieuwe cruiseterminal die wordt geïntegreerd in het toekomstige toeristische onthaalcentrum in Het Steen. Zo kunnen passagiers van zee- en riviercruises meteen optimaal ontvangen worden in de stad.

Daardoor moet ook de aanmeerplaats voor schepen verplaatst worden naar een locatie ter hoogte van Het Steen. Het nieuwe ponton zal bestaan uit een aantal verschillende onderdelen. Twee toegangsplatformen leiden via twee bruggen naar het ponton. Op het ponton komt een drijvend, transparant paviljoen. Er komt ook een aansluiting met het bestaande ponton aan het Steenplein.

Na maanden werk in het staalatelier werd het eerste grote ponton (120 meter lang!) en twee kleinere pontons tijdens het weekend van 8 & 9 augustus te water gelaten.

Op een van die pontons wordt momenteel een paviljoen gemonteerd voor wachtende reizigers. Twee toegangsbruggen leiden de reizigers naar het ponton. Na de zomer worden al die onderdelen over het water vervoerd naar het Steenplein. Daar worden ze dan ter plekke afgewerkt en aan elkaar gemonteerd.

Tegen eind dit jaar kan je het afgewerkte ponton zien liggen aan het Steenplein.

© AG VESPA – Jasper Léonard

Artes keeps you updated monthly. Subscribe.