Whats App Image 2024 06 18 at 11 52 20
Buildings

CM, Oostende

De CM Oostende heeft nood aan een nieuw kantoorgebouw om zich te huisvesten. Hiervoor voorzien we een nieuw kantoorgebouw in de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende. Het gebouw zal bestaan uit een combinatie van prefab kolommen en balken met gewelven en holle wanden. Door de krappe planning is dit een ideale manier van bouwen. De afwerking van de gevel zal bestaan uit isolatie met daarop steenstrips. Artes staat in voor de pilootaanneming. De technieken en afwerking valt onder nevenaanneming.

Het stadsbestuur van Oostende geeft groen licht voor de ontwikkeling van kantoorgebouwen van de Christelijke Mutualiteit (CM) op de voormalige ziekenhuissite Sint-Jozef.

Dit vormt het sluitstuk van de herinrichting van de terreinen van het vroegere ziekenhuis. Eerder werd een woonproject met 185 wooneenheden al goedgekeurd. Als alles volgens plan verloopt, verhuist CM in 2023 haar hoofdzetel in Oostende van de Ieperstraat naar de site langs de Nieuwpoortsesteenweg.

BISTRO

Naast ruimtes voor dienstverlening aan de CM-leden, zal het moderne gebouw ook uit bureaus en vergaderzalen bestaan. De ruimtes worden ingedeeld in verschillende types zoals landschapsbureaus, cockpits, concentratieruimtes en vergaderzalen. Op de bovenverdieping komt er onder andere een beperkte fitnessruimte voor het personeel. De platte daken zullen uiteindelijk transformeren tot groene oases, compleet met dakterras. "Verder komt er een bistro op het gelijkvloers", zegt Bertrand Lejeune, directeur van CM Oostende. "Het is de bedoeling dat mensen uit de buurt in de bistro terechtkunnen voor een babbel, een drankje en een gezonde hap."

Client

VZW Sint-Jozefgenootschap

Amount

5.300.000€

Design

B2AI

Implementation

2022 - 2023

Construction site

Nieuwpoortsesteenweg 57, 8400 Oostende

Similar references

All our references
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.