C5 1 1 1
Buildings

Renovatie Langblok 1 gaat van start

Artes start renovatieproject aan Luchtbal Antwerpen

Woonhaven, een sociale huisvestingsmaatschappij te Antwerpen beheert onder meer de Langblokken aan het kruispunt Groenendaallaan en Noorderlaan. Langblokken bestaat uit vier appartementsgebouwen waarvan nu de renovatie aan de eerst blok start.

Woonhaven heeft ervoor gekozen om de buitenkant van de gebouwen zo veel mogelijk terug op te bouwen zoals architect Hugo Van Kuyck ze in de jaren ’50 heeft ontworpen. De gekleurde terrasjes aan de Groenendaallaan behoren binnenkort dus ook tot het verleden. De Langblokken krijgen een nieuwe bakstenen gevel die heel erg zal lijken op hoe die er vroeger uit zag.

Toch voegen we ook nieuwe dingen toe. Zo komen er tussen de toegangen onder het gebouw nieuwe, veilige fietstrappen naar grote fietsenbergingen in de kelder. Die ingangen maken we zo goed als helemaal in glas zodat het effect van gebouwen op palen blijft bestaan.

Over ongeveer 2,5 jaar zijn de werken klaar. De bewoners van Langblok 2 kunnen dan in de zomer van 2023 naar een nieuw appartement verhuizen waarna de volgende fase van de renovatiewerken van start gaat. Op die manier tracht men binnen een 10-tal jaren de 4 blokken gerenoveerd te hebben.

Het gaat om een totaalrenovatie waarbij de betonnen draagstructuur behouden blijft. Het zal een hele uitdaging worden om onder andere de nieuwe taphallen en liftkokers te implementeren in de bestaande structuur. Hierbij zal planning van cruciaal belang zijn om de verschillende fasen vlot op elkaar te laten aansluiten.

Artes staat in voor de totaalrenovatie: van afbraak en renovatie tot sleutel op de deur.

Similar references

All our references
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.