Diksmuide okt 2019 15
Buildings

Sportsite en zwembad De Pluimen

Uitbreidingswerken sportsite en bouw zwembad

De bedoeling van de uitbreidingswerken is om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar meer sportinfrastructuur in de buurt, net daarom komt er een tweede sporthal en een nieuw zwembad.

Tweede sporthal

In de tweede sporthal is er plaats voor gevechtssporten, een fitness, kleedkamers, polyvalente zaal en kantoorruimte voor de sportdienst. Alle sporthallen zullen via een gemeenschappelijke gang makkelijk toegankelijk zijn. Er wordt ook veel belang gehecht aan lichtinval en dankzij een sheddak met noord gerichte daklichten zal er voldoende daglicht binnenkomen.

Het zwembad

Het zwembad zal voorzien zijn van 8 banen van 25 meter, wat het zwembad ook geschikt maakt om wedstrijden te kunnen voorzien. Daarnaast komt er ook nog een instructiebad met beweegbare bodem, een kinderbad, 60 meter lange glijbaan met verlichting en afgeschermde ligweide.

Duurzaamheid

Het nieuwe zwembad en sporthal zullen erg energiezuinig zijn dankzij de zuidelijk gerichte zonnepanelen en bijkomend een warmtekracht koppelingsinstallatie om via aardgas stroom en warmte op te wekken.

Client

Stad Diksmuide

Amount

€ 20.760.000

Design

AVA Partners

Implementation

2017-2019

Construction site

Pluimstraat 18, 8600 Diksmuide

Our Domains: Buildings, Prefab

Similar references

All our references
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.