Het Pand 30
Buildings

't Pand, Waregem

Facelift van winkelcentrum Het Pand.

Winkelcentrum Het Pand is een begrip in Waregem. De voorbije jaren heeft dit commerciële hart echter heel wat van zijn glans verloren en oogt het eerder Oostblok-achtig. Tijd voor een renovatie!

De stad heeft alvast grootse plannen met Het Pand. Het wordt niet zomaar een renovatie maar een grondige facelift, één van de grootste projecten voor de komende jaren in Waregem. Bedoeling is om het commercieel centrum van Waregem nieuw leven in te blazen.

Opvallend zijn de drie nieuwe toegangen: een oplichtende ‘landmark’ met winkel aan de Markt, een monumentale trap met groengevel aan de Meersstraat en een groene inkom met nieuwe handelsruimtes aan de esplanade. Het gevolg is dat er geen voor- of achterkant meer zal zijn. Alle ingangen worden evenwaardig. De bekende esplanade wordt een stukje verbreed en de piramide aan de bioscoop verdwijnt. Zo zal Het Pand beter aansluiten op het groen bij de stadionvijvers.

De totale investering bedraagt 15 miljoen euro en de werken zouden drie jaar moeten duren. Belangrijk detail: de stad doet er alles aan om de handelaars zoveel mogelijk op hun locatie te laten blijven en de overlast tot een minimum te beperken.

Pand
Pand5

Client

WAGSO

Amount

12.618.000 euro

Implementation

2021 - 2022

Construction site

Pand – 8300 Waregem

News

Similar references

All our references
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.