Veg i tec
Buildings

Veg-i-tec, Kortrijk

Bouw van een onderzoeksgebouw

Veg i tec2

In het onderzoeksgebouw zal industrieel toegepast onderzoek en ontwikkeling plaatsvinden. Dat gebeurt niet enkel op laboschaal zoals gebruikelijk, maar ook op semi-industriële schaal. Het gaat hier om R&D rond de verwerkingsprocessen van groenten en aardappelen enerzijds, en energie- en watermanagement in de agro-voedingsindustrie anderzijds.

Zo zal bijvoorbeeld onderzocht worden of de voedingsindustrie gebruik kan maken van water uit rivieren zoals de Leie, om zo de druk op de drinkwatervoorraden te verminderen. Ook de impact van verschillende was- en verwerkingstechnieken wordt bestudeerd, onder meer om minder water te verbruiken, en om de suikers en het zetmeel die vrijkomen bij het blancheren van frietaardappelen, te hergebruiken in voedingssupplementen.

Artes staat in voor de volledige ruwbouw en afwerking van het gebouw, alsook voor de volledige omgevingsaanleg van het onderzoekscentrum. De partners van de THV Engie Fabricom en Engie Axima staan in voor respectievelijk de elektriciteit-werken en HVAC en sanitair.

Client

UGent

Amount

5.655.160 euro

Implementation

2019 - 2021

Construction site

Graag Karel De Goedelaan 44, 8500 Kortrijk

News

Similar references

All our references
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.