ANNA ext binnentuin zoom
Buildings

Anna Fromentin, Antwerpen

ANNA blaast leven en dynamiek in de buurt

In een rustige wijk op Linkeroever verrijst binnenkort een gezellige en duurzame woonplek. ANNA wordt een kleinschalig woonproject met 40 appartementen en woningen rond een groene parktuin, mét energiezuinige oplossingen zoals een warmtepomp en vloerverwarming.

Downloaden 2

ANNA creëerde een aangename woonomgeving die beleving en ontmoeting stimuleerde. Met een netwerk van paden en diverse groene buitenruimtes zoals een rustgevende binnentuin en private tuinen, sloot het project perfect aan bij de buurt. De afgebakende buitenruimtes en de gebouwen zorgden ervoor dat ANNA een natuurlijk onderdeel van de buurt werd.

De doordachte materiaalkeuzes gaven een eigentijds antwoord op het klassieke kleurenpalet, waardoor het project eigenheid en herkenbaarheid uitstraalde. ANNA werd ontworpen met oog voor detail en integreerde naadloos in de bestaande omgeving. Het project had een sterke eigen identiteit die tegelijk haast onopvallend werd opgenomen in de omgeving.

Centraal bevond zich het nieuwe ontmoetingscentrum. Dit moderne en kindvriendelijke ‘community center’ bood ruimte voor bewoners om elkaar te ontmoeten, van gezellige meet-ups tot workshops en evenementen. Het centrum diende als een dynamische hub waar ideeën werden uitgewisseld en activiteiten georganiseerd, wat bijdroeg aan de ontwikkeling van een levendige en veerkrachtige buurt.

ANNA int drieslaapkamer

Client

CAAAP

Amount

14.500.000 EUR

Implementation

2024 - 2027

Construction site

Fromentinstraat, 2050 Antwerpen

Our Domains: Buildings, Project development

Similar sites

Our sites
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.