IMG 7396 ZEDEL
Buildings

Elia, Zedelgem

Uitbreiding Elia gebouwen

Als uitbreiding van de post Elia Zedelgem dient Artes verschillende bouwkundige werken uit te voeren. De werken kunnen opgesplitst worden in 2 fases.

De eerste fase bestaat erin om een nieuw 12 kV gebouw te construeren. Eerst dient het bestaande gebouwtje gesloopt te worden. Het nieuwe gebouw bestaat uit een betonnen kelder, prefab betonnen draagstructuur en gevelmetselwerk. De vloer bestaat uit een speciale roostervloer die op een metalen draagstructuur rust. Het dak bestaat uit steeldeckplaten met EPDM afwerking.

De tweede fase is de renovatie van het naastliggende gebouw. Hier dient de gehele inwendige betonnen structuur uitgebroken te worden. Enkel de buitenmuren blijven behouden. Eenmaal de afbraak gebeurd is zal een nieuwe staalstructuur geplaatst worden voor de vloeren. Ook de deuren en ramen dienen volledig vernieuwd te worden met de nodige bouwkundige werken die hierbij komen kijken.

De moeilijkheid van dit project bestaat uit het feit dat deel van het te renoveren gebouw in dienst blijft en onder spanning staat. Er dient dus bij alle werken innovatief met dit gegeven gewerkt te worden. De kleinste fout kan leiden tot gehele delen van België die zonder stroom zouden vallen.

Client

Elia

Amount

858.771 EURO

Implementation

2019 - 2021

Construction site

Groenestraat 191, 8210 Zedelgem

Similar sites

Our sites
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.