Unnamed
Restoration

Gemeentehuis, De Haan

Restauratie van het iconische gemeentehuis in De Haan.

Wie De Haan zegt, zegt Belle Epoque. Het iconische gemeentehuis was aan het begin van de 20e eeuw één van de grootste hotels van De Haan en werd in 1981 beschermd als monument. Dat gemeentehuis, onderdeel van het beschermde dorpsgezicht De Concessie, wordt nu gerestaureerd tot grote tevredenheid van de inwoners van de kustgemeente.

De werken omvatten zowel de restauratie van de buitenkant als de herwaardering van de omgeving. Zo wordt de volledige dakafwerking, inclusief dakkapellen en dakgoten gerestaureerd en hersteld, met bijhorende schilderwerken. Ook de gevels worden gerestaureerd en hersteld, vanaf de kroonlijsten tot boven de galerij, inclusief alle balkons. De galerij, vanaf het maaiveld tot en met de terrasafwerkingen en borstweringen, ondergaat ook een volledige restauratie.

De omgevingswerken omvatten de nodige herstelwerkzaamheden aan en de uitbreiding van de ommuring. De omgeving en de parking worden heraangelegd. Er komt ook een toegang aangepast aan mindervaliden. Ook de riolering wordt in zijn geheel aangepakt.

Nu Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele het licht op groen gezet heeft voor de restauratie, kunnen de werken starten. Tot grote tevredenheid van de inwoners van De Haan, zo bleek uit deze getuigenis uit een reportage van de VRT: “Die Belle Epoquestijl moet zeker behouden blijven, er is geen hoogbouw hier, daarom komen er ook zoveel toeristen langs. Alle oude gebouwen in De Haan zouden moeten behouden blijven.”

Tijdens de volledige duur van de werken blijft het gemeentehuis open.


Client

Gemeentebestuur De Haan

Amount

2.951.945 EUR

Implementation

2021 - 2022

Construction site

Leopoldlaan 24, 8420 De Haan

News

Similar sites

Our sites
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.