3 Havenkaai render
Buildings

Havenkaaien, Kortrijk

In Kortrijk trekken we een volledig nieuwe wijk op: Kaai City!

In Kortrijk trekken we een volledig nieuwe wijk op: Kaai City zal 315 woningen tellen voor studenten en starters, een onderwijsgebouw, en buurtwinkel en een binnentuin. De werken zijn gestart!

Aan de Havenkaai in Kortrijk komt de nieuwe (studenten)buurt Kaai City. Het project is opmerkelijk omdat het wonen, ondernemen en onderwijs verenigt, door de publiek-private samenwerking tussen projectontwikkelaar CAAAP en de hogeschool West-Vlaanderen (Howest).

Een nieuw onderwijsgebouw van drie verdiepingen springt in het oog in het toekomstige Kaai City. Als uitbreiding voor game- en opleidingscentrum The Level van Howest, dat op een boogscheut ligt. The Level II zal plaats bieden aan 700 studenten en extra ruimte geven aan de snelgroeiende en wereldbefaamde opleiding Digital Arts & Entertainment. Er komen aanvullend ook 202 studentenkamers in Kaai City.

Havenkaai render 2

Daktuinen en binnentuin
Kaai City omvat verder 80 appartementen, 27 studio’s voor starters, zes gestapelde woningen en tien commerciële ruimtes voor een buurtwinkel, lunchbar en/of coworking. Ook belangrijk zijn daktuinen, een gemeenschappelijke binnentuin en een vergroening van het straatbeeld. Er is ook een private ondergrondse parking met 147 plaatsen en 650 extra stalplaatsen voor fietsen voorzien.

Kaai City besteedt aandacht aan energiezuinigheid, met een BEO-veld om de gebouwen te verwarmen. Dat is een gesloten circuit van buizen diep in de bodem, om warmte uit te wisselen met de ondergrond. Hiervoor worden 270 verticale boringen van 63 meter diep uitgevoerd. Tijdens koude periodes wordt warmte aan de bodem onttrokken en via twee warmtepompen verdeeld naar alle gebouwen. Tijdens warme periodes gebeurt het omgekeerde, om de gebouwen te verkoelen. Aanvullend zal er ook met de Leie warmte uitgewisseld worden, met centraal in de ondergrondse parking een vrij uniek pomp- en filtersysteem.

Our Domains: Buildings, Project development

News

Similar sites

Our sites
Artes keeps you updated monthly. Subscribe.