Brug Ooigem
Travaux hydrauliques

Brug, Ooigem

Hogere brug over de Leie

Omdat de bestaande brug te laag is voor de moderne binnenvaart, bouwt de Vlaamse Waterweg nv samen met gemeente Wielsbeke en stad Waregem een hogere brug over de Leie tussen Ooigem en Desselgem.

Om de Leie toegankelijk te houden voor de moderne binnenvaart, bouwen waterwegbeheerder de Vlaamse Waterweg nv samen met gemeente Wielsbeke en stad Waregem een hogere brug tussen Desselgem en Ooigem. Om schepen met drie lagen containers door te laten, moeten bruggen een vrije doorvaarthoogte hebben van zeven meter. De huidige brug die Ooigem en Desselgem verbindt is slechts 5,6 meter hoog en dus te laag. De werken maken deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen, dat steun geniet van de Europese Unie. Hiermee wil De Vlaamse Waterweg nv van de binnenvaart een volwaardig alternatief maken voor het goederenvervoer op de weg. Minder verkeersdrukte, meer veiligheid en een schoner milieu zijn het resultaat.

De nieuwe brug wordt een stalen boogbrug van 99 meter lang en ongeveer 19 meter breed. Het ontwerp oogt licht en hedendaags. De nieuwe brug tussen Ooigem en Desselgem wordt een pak veiliger dan de huidige. Zo komt het fiets- en voetpad aan beide buitenzijden van de brug. Op die manier wordt het wegverkeer afgescheiden.

Bron: Wielsbeke

Nieuwe brug Ooigem2

Références semblables

Toutes nos références
Restez au courant de nos actualités et de tous nos projets !