Roegiers off opening 24 apr 22 36
Bâtiments

Kantoor Artes Roegiers, Kruibeke

We zijn toe aan uitbreiding.

We blijven maar groeien en dat betekent dat we nood hebben aan extra ruimte. Die komt er in onze nieuwe kantoorgebouwen die opgetrokken worden op 200 meter van de bestaande burelen.

Door onze blijvende groei zijn we toe aan uitbreiding. Artes Roegiers zal daarom een nieuw kantoor bouwen met reservecapaciteit, binnen hetzelfde domein, op 200 m van de bestaande burelen. Interessant weetje: het gebouw komt op 2m30 boven het maaiveld te liggen. Zo blijft het panoramisch uitzicht op de Schelde steeds behouden bij eventuele, latere dijkverhogingen.

Het kantoor bestaat uit twee bouwlagen. Die kan je zien als twee aparte delen die met elkaar verbonden zijn d.m.v. twee loopbruggen in het lichtrijke atrium. Elk blok heeft zo zijn eigen technische kern. Beide kernen zijn verbonden via de kruipkelder, waardoor het atrium niet doorkruist wordt door technieken.

Het binnenklimaat en akoestisch comfort worden voor 90% gerealiseerd door middel van geluidsabsorberende klimaatplafonds in de vergaderzalen en burelen. Zo zal er op een ecologische manier, d.m.v. een BEO-veld naast het kantoor, zowel verwarmd als gekoeld worden via het plafond. Het atrium wordt voorzien van vloerkoeling en –verwarming, met een bijkomende free-cooling tijdens de nachten op warme zomerdagen.

Dankzij de verhoogde computervloeren op de eerste verdieping kunnen in de toekomst vernieuwde technieken toegevoegd worden aan het bestaande netwerk. De zachte vloerafwerking zal hier op haar beurt bijdragen aan het akoestisch comfort.

Met het oog op een rustgevende uitstraling, wordt de buitengevel bekleed met een mooie combinatie van een in brons afgewerkte vliesgevel en een Kroatische natuursteen.

Maître de l'ouvrage

Artes Roegiers

Période

2020 - 2022

Site

Burchtstraat 89, 9150 Kruibeke

Références semblables

Toutes nos références
Restez au courant de nos actualités et de tous nos projets !