DSC 2415 LR
Gebouwen

Afbraakwerken aan het Pand zijn gestart.

Begin februari werd winkelcentrum Het Pand in het kader van de renovatiewerken volledig afgesloten. Ondertussen voerden onze Constructive People al enkele voorbereidende werken uit, zoals het plaatsen van een opvallende werfafsluiting ter hoogte van de Markt. De komende weken staan vooral in het teken van afbraakwerken.

Werfafsluiting

Ondertussen zijn alle toegangen van Het Pand afgesloten. Aan de voorkant ter hoogte van de Markt staat een werfafsluiting van 35 lopende meter. Daarop staat onder andere een overzichtskaart met de (tijdelijke) locaties van de pandhandelaars. De meeste van hen vonden een locatie in het centrum.

De werfafsluiting springt in het oog met de slogan “Nog even aan het ontpoppen. Straks mag je ook hier weer komen shoppen”.

DSC 2354 LR

Eerste afbraakwerken

Artes Depret staat in voor de volledige renovatie van het Pand. Vrijdag 12 februari zijn we gestart met de afbraak van het middengedeelte aan de Markt. Burgemeester van Waregem Kurt Vanryckeghem kwam samen met zijn schepenen langs om de voormalige kantoren van Immo De Meester en Adecco af te breken. Die maken plaats voor een volledig nieuwe landmark die het nieuwe uithangbord van Het Pand moet worden. Het voormalige pand van taverne ’t Peerdeke maakt plaats voor een bredere monumentale ingang vanaf de Meersstraat. In de week van 22 februari gaat ook de piramide tegen de grond om plaats te maken voor een nieuwe landmark aan de kant van de Zuidboulevard. Ook de passerellen over Het Pand worden gereduceerd tot één overgangspunt.

DSC 2294 LR
DSC 2281 LR
DSC 2415 LR
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!