Werfbezoek 3
Artes Group

Artes investeert in jong talent!

De jeugd is de toekomst. Zeker op een arbeidsmarkt waar talentvolle medewerkers steeds moeilijker te vinden zijn, blijven onze Artes talentenscouts altijd op zoek naar – en investeren in – nieuw talent. Daarom coachen onze Constructive People talentvolle jongeren, zowel in het middelbaar onderwijs als op hogescholen.

Whats App Image 2021 10 27 at 07 46 16

Vives Oostende
Zo krijgen de toekomstige werfleiders van Vives Oostende les van onze Constructive People over waterbouw en burgerlijke bouwkunde. Deze lessen worden gecombineerd met een werfbezoek. Dit jaar bezochten de studenten de Pier in Blankenberge en konden ze zowel theoretische als praktische kennis opdoen. De studenten uit het derde jaar krijgen daarnaast ook één les over ‘werforganisatie’. Kortom, allemaal onderwerpen die belangrijk zijn in de dagdagelijkse praktijk van de bouw.

KULAB Brugge

Aan de KULAB – KU Leuven Afdeling Brugge – werkt Artes mee aan het project ‘Leerstoel Kustwaterbouw’. Samen met de haven van Zeebrugge en vier andere bedrijven willen we vooral meer jongeren warm maken voor ingenieursstudies en een job in de sector van de (kust)waterbouw. Dit project is een vak voor tweedejaarsmasterstudenten Ingenieur in het tweede semester. Zowel theorie als praktijk komen hier aan bod. Concreet houdt dit in dat studenten in groepjes een project dienen uit te werken waarbij ze een kaaimuur moeten ontwerpen in de haven van Zeebrugge.

IMG 7986

Odisee Aalst
De studenten van Odisee Aalst leren dan weer plannen. Want organisatie en planning zijn noodzakelijk om de werken op een werf goed te laten verlopen. Tijdens twee lesmomenten delen onze Constructive People hun kennis met de werfleiders in spe.

Thomas More Hogeschool
Naast al deze praktische kennis geeft ook één van onze HR-collega’s les aan de Thomas More Hogeschool. In die lessen leren de studenten solliciteren en kunnen wij meteen het grote talent ontdekken.

Artes Academy

Ook ons opleidingscentrum van de Artes Academy zet in op de verschillende talenten. De studenten van Thomas More Geel komen jaarlijks op werfbezoek. Dit jaar kwamen ze langs op de Oosterweelwerf en volgden ze een opleiding op de Artes Academy.

Verschillende technische scholen kozen al voor dagopleidingen in onze Academy. In totaal komen de leerlingen van het vijfde en zesde jaar vier keer langs in de laatste twee jaar van hun middelbare studies. De lessen bestaan dus uit vier modules. De eerste module start met wanden en kolommen, daarna volgt prefab, enzovoort. Dit jaar mochten we al Don Bosco Hoboken, VTI Turnhout, KTA Dendermonde en Adite Aarschot ontvangen.

Naast deze vele inspanningen ontvangen we ook heel wat studenten en leerlingen via verenigingen en scholen op onze werven om hen warm te maken voor een job bij de leukste bouwploeg!

We zijn altijd op zoek naar denkers en durvers, werkhanden, bureauhanden, sporters en supporters, trekkers en plantrekkers. Cracks in rekenen, tekenen en dingen in gang steken. Samen werken ze aan de grootste en uitdagendste werven van ons land.

Artes Academy opleidingscentrum 5
Artes Academy opleidingscentrum 2
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!