22 02 07
Artes Group

Artes Roegiers verhuist naar hun nieuw kantoorgebouw.

Verhuis naar nieuw kantoorgebouw in Kruibeke

Kruibeke is sinds 1980 de thuisbasis van Artes Group. De voorbije jaren is de Artes familie sterk gegroeid. Hierdoor kwam er plaatsgebrek in het voormalig kantoorgebouw van Artes Roegiers.

Nieuw kantoor

Op 3 november 2020 werd het startschot gegeven voor het bouwen van ons nieuw kantoorgebouw van Artes Roegiers. Na 521 werkdagen is het zover en zijn we volop bezig met de verhuis. Onze Constructie People staan te popelen om hun nieuwe werkplek te betreden.

In het bijzijn van burgemeester Dimitri Van Laere werd het kantoor op vrijdag 8 april officieel gehuldigd. Op dinsdag 19 april, na het paasverlof wordt de werkweek aangevangen in het gloednieuw gebouw!

INHOUSE

Het nieuw kantoorgebouw is gebouwd door en voor onze Constructive People. De werken aan het nieuwe kantoorgebouw werden maximaal uitgevoerd door onze eigen mensen en de know how van onze zusterbedrijven Artes Prefab, Van Maele en CAAAP.

Alle expertise binnen de Artes Group werd gebundeld tot een prachtig staaltje vakmanschap. De prefabbetonleveringen van Artes Prefab, alle ruwbouwwerken, de technieken en de interieurafwerking: één voor één allemaal uitgevoerd met en door eigen medewerkers. Hiermee laten we zien dat het bouwen van kunstwerken met oog voor detail en kwaliteit in onze genen zit” benadrukt Erik Denis, een fiere directeur der werken en verantwoordelijke voor dit inhouse project.

“Met de bouw van het nieuw kantoorgebouw op onze terreinen benadrukken we onze lokale verankering in Kruibeke als werkgever. Het gebouw zet op alle vlakken kracht bij onze ambities om de komende jaren onze groei te bestendigen door met innovatieve technieken te bouwen aan complexe kunstwerken.” ​​​​​​​zegt Johan Van Overwalle, CEO van de aannemingstak van Artes Group.
Johan Van Overwalle, CEO van de aannemingstak van Artes Group.

Het nieuwe kantoor, ontworpen door Jaspers-Eyers Architects, is een transparant volume waar functionaliteit, teamwork en overleg centraal staan. Om de samenwerking tussen de verschillende afdelingen te bevorderen, werd er voor een open architectuur met het vizier op de Schelde en het aanpalend natuurgebied gekozen. Een uitgestrekt groot terras met prachtig zicht op de Schelde, een impressionante onthaalruimte, een mooi volume aan vergaderzalen, lichtrijke bureau’s, ontspanningsruimtes, … zullen bijdragen aan een goede en comfortabele werkomgeving. “Bovendien is het gebouw een toonbeeld van doorgedreven duurzaamheid! Door middel van een ondergronds BEO – veld en een grote hoeveelheid zonnepanelen is het gebouw quasi energie – neutraal,” zegt Johan Van Overwalle, CEO van de aannemingstak van Artes Group.

Onze geschiedenis

De N.V. P. ROEGIERS & Co werd op 23 augustus 1948 opgericht. De eerste twintig jaar bleef de activiteit beperkt tot de waterbouw.

In 1980 werden de oude gebouwen in Burcht ingeruild voor een nieuw kantoor in Kruibeke op een terrein van 5ha. Strategisch gelegen op 2 km van E17 en 500m Scheldeoever en een aanlegsteiger geschikt voor kleinere zeeschepen. In de jaren ’90 bestond het team van het toenmalige ‘Roegiers’ uit een 25-tal projectleiders. Vergaderingen gingen toen door in een afgedankte houten werfkeet omdat er te weinig plaats was in de burelen.

In 2013 ging de groei van de onderneming verder onder een nieuwe naam, nl. Artes Roegiers.

Vandaag telt Artes Roegiers 230 medewerkers en maken ze, samen met zusterbedrijven Artes Prefab, Artes Depret, Artes Woudenberg, Artes TWT, CAAAP, Van Maele en sinds kort Aelterman, deel uit van de Artes Group. De totale organisatie telt vandaag meer dan 850 medewerkers die deel uitmaken van de Belgische multidisciplinaire bouwgroep Artes Group.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!