DSC 1135 Large
Restauratie

Artes Woudenberg al 6 jaar op rij genomineerd als Trends Gazelle

Groei naar de top van de Belgische restauratiemarkt

Artes Woudenberg, actief op de Belgische restauratiemarkt, werd in 2011 opgenomen in de multidisciplinaire bouwgroep Artes Group. Om hun groei van Artes Woudenberg te kunnen bewerkstellen heeft het bedrijf in 2012 zijn activiteiten in de Brugse industriezone Waggelwater gecentraliseerd.

De KMO investeerde er in de bouw van een nieuwe vestiging met kantoren, opslagloodsen en ook een volledig uitgeruste steenhouwerij en schrijnwerkerij. Ondanks de krimpende restauratiemarkt, door een rem op de overheidssubsidies bij beschermde monumenten, liet de bouwonderneming toch een indrukwekkende groei optekenen en is een stijging in omzet gerealiseerd van 6 miljoen euro in 2011, naar 15 miljoen in 2018. Ook het orderboek voor 2019 is momenteel al maximaal gevuld.

Jan De Moor, algemeen directeur bij Artes Woudenberg legt uit hoe dit succesverhaal werd geschreven: “De basis van het succes ligt bij Michel Vancompernolle, de vroegere zaakvoerder. Daar werden de waarden vastgelegd voor de bouwonderneming; het vakmanschap & de betrouwbaarheid, waarbij de medewerkers als meerwaarde gelden binnen de firma. Toen de Artes Group de firma Woudenberg onder zijn hoede kreeg, was het van bij het begin duidelijk, dat deze waarden absoluut behouden dienden te blijven.” Vervolgens werd de Artes structuur de bouwonderneming geïmplementeerd, waarbij de administratieve en financiële opvolging werd geprofessionaliseerd en verder uitgebouwd.

Het bedrijf Artes Woudenberg is gespecialiseerd in de restauratie van beschermde monumenten en zoekt vooral de complexe en uitdagende projecten uit. Door in te zetten op complexe dossiers waarbij restauratie van beschermde monumenten en integratie van design en hoogstaande architectuur gecombineerd worden, hebben ze zich een unieke marktpositie kunnen toe-eigenen. Artes Woudenberg gelooft en kiest er bewust voor om projecten uit te voeren met eigen vakmannen.

“We zijn constant op zoek naar ervaren vakmensen, die fier en trots zijn op hun vak en met passie hun ambacht willen uitoefenen. Daarnaast zetten we ook in op jonge mensen of arbeiders die zich willen herscholen. Daarvoor is een opleidingsprogramma voorzien en krijgt iedereen een mentor toegewezen. Volgens mij kan iedereen, met de nodige doorzetting en passie, een restaurateur worden”, aldus Jan De Moor. Zoals bij vele groeibedrijven is het kunnen aantrekken van medewerkers met vakkennis, maar evenzeer ook projectleiders, de grootste bekommernis.

Hoe dan ook is Artes Woudenberg er van overtuigd zijn verdere groei te kunnen doorzetten. “Een bekroning, voor het zesde jaar op rij, met een Trends Gazelle Award is steeds een bevestiging dat we goed bezig zijn. De meeste voldoening haal ik nog steeds uit enkele mooie woorden en complimenten van een tevreden klant of van een jonge medewerker, die na enkele jaren een schitterende vakman is geworden”, besluit Jan De Moor.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!