INC
Artes Group

De Artes bouwploeg steunt starters. #Brugge.Inc


De vier eerste starters hebben hun intrek genomen in de INC.ubator van Brugge.Inc op het Stationsplein in Brugge. Het gaat om Ikologik, Tomorrow.be, Promojagers en Webdoos, vier ambitieuze (tech) start-ups.

Amper drie maanden na de lancering verwelkomen Stad Brugge, Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen de eerste start-ups in de INC.ubator van Brugge.Inc. Bij de lancering in november van vorig jaar uitten de initiatiefnemers in aanwezigheid van Vlaams viceminister-president en minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw Hilde Crevits hun ambitie om Brugge nog beter op de kaart te zetten als topbestemming voor ondernemerschap en innovatie.

Belangrijk netwerk

Door jonge innovatieve groeibedrijven zoals Ikologik, Tomorrow.be, Promojagers en Webdoos een plek te geven in de INC.ubator hopen Stad Brugge, Voka West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen meer Brugse ondernemers te overtuigen om in eigen regio iets uit te bouwen. “We hebben mooie voorbeelden van (tech) groeibedrijven in de regio”, vertelt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys. “Door hen hier op deze plek samen te brengen willen we tonen dat er geen reden meer is om andere horizonten op te zoeken. Met onze INC.ubator bieden we start-ups en scale-ups een betaalbare plaats om zich te huisvesten.”

“Via Brugge.Inc willen we in contact komen met kennisinstellingen en industriële spelers die onze oplossingen in hun machines kunnen integreren, en daarnaast willen we profielen aantrekken die ons kunnen bijstaan”, vertelt Tom Serru, oprichter Ikologik. Ook Gunther Devisch, oprichter van Promojagers, kijkt uit naar de kruisbestuiving die Brugge.Inc hem kan bieden. “De belangrijkste redenen waarom ik voor Brugge.Inc kies? Toegang tot het netwerk, het delen van ervaringen met andere start-upondernemers en de persoonlijke coaching die mijn bedrijf naar een hoger niveau zal tillen”, vertelt hij.

Steun van mature bedrijven

“Het project wordt mee gedragen en financieel ondersteund door verschillende bedrijven en organisaties uit de regio zoals Artes Group, AZ Sint-Jan, Bombardier, CNH Industrial, ICO Terminals, MBZ, Pattyn Pakking Lines en TE Connectivity. Dat ook de onderwijs- en kennisinstellingen mee hun schouders zetten onder dit stimulerend ecosysteem stemt ons enorm tevreden”, voegt Evy De Bruyker er nog aan toe

Bron: Made-in - Lees hier het volledig artikel.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!