De Nieuwe Dokken boom
Gebouwen

De Nieuwe Dokken heeft de hoogste tuin van Gent

De bomen vormen een groene kruin bovenop de nieuwe Gentse landmark 'De Faar' in het oude havengebied.

Op De Nieuwe Dokken zie je voortaan de hoogste tuin en bomen van Gent op De Faar by Beel staan. Landschapsbureau Pauwels ging op zoek naar compacte, duurzame boomsoorten die goed kunnen gedijen in deze extreme groeiomstandigheden op 50 m hoogte. Zo selecteerden zij een 5 m hoge Den, Esdoorn en Schijniep om te pronken op de dertiende en veertiende verdieping van de toren. Het opvallende groen geeft de nieuwe Gentse landmark ademruimte en benadrukt de duurzaamheid van de projectontwikkeling aan de Schipperskaai.

De bomen maken deel uit van de grote daktuin van de rooftop villa’s. De tuin brengt zowel contrast als rust in de omgeving, niet alleen voor de mensen die er wonen, maar ook voor de passanten. Ter aanvulling op de bomen vind je er ook een rijke diversiteit aan struiken, klim- en hangplanten, siergrassen, varens en bolgewassen. Samen geven ze de groene uitstraling van De Nieuwe Dokken nog meer vorm.

Nu De Faar by Beel bijna helemaal uit de stellingen is, zie je de toren elke dag schitteren. Elke vorm van licht brengt de rode tegel op zijn manier tot leven. De Faar by Beel is de eerste toren van Stéphane Beel Architecten in Gent. Alle woonunits zijn intussen verkocht. In maart nemen de eerste echte bewoners van De Nieuwe Dokken er hun intrek.

Meer informatie kan je vinden op denieuwedokken.be

Lees hier het artikel van VRT.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!