Spoorbrug Herentals maart 2023 27 1
Artes Group

De open werven van Artes, die wil je niet missen! #openwervendag

Bezoek ons op Openwervendag

Op zondag 7 mei organiseert de Bouwfederatie Embuild de zestiende editie van de Open Wervendag. Verschillende bouwwerven staan dan open voor het grote publiek. En 3 van deze werven zijn van Artes! Op welke werf kom jij ons bezoeken?

Herentals april 2023 20

1. Spoorbrug in Herentals

Tijdens Open Wervendag etaleert de bouw zijn innovatie en vakmanschap. Ook in Herentals krijg je een exclusieve kijk achter de schermen onze werf. We geven uitleg over de werken en de toegepaste technieken want een werf naast de spoorweg brengtook héél wat praktische uitdagingen met zich mee. De montage van de nieuwe brug gebeurd op de werf zelf, hier krijg je een sneak peek van de nieuwe metalen boogbrug van 160 meter lang!

IMG 8284

2. Groeningeabdij in Kortrijk

De bezoekers zullen een zicht kunnen werpen op de uitvoering van de ondergrondse tentoonstellingsruimtes. De 2 ruimtes worden opgetrokken uit acht meter hoge betonnen wanden en worden op spectaculaire wijze gekoppeld met elkaar door onder de bestaande kapel een ondergrondse verbinding te creëren. De uitvoeringsprincipes worden tentoongesteld en uitgelegd met beeldmateriaal. Ook de 16e-eeuwse kapel en het Dormitorium kunnen worden bezocht, en het inhoudelijk team van Abby licht de plannen toe voor het nieuwe museum.

HVB

3. Hof van Busleyden in Mechelen

Al iets meer dan een jaar staat de 16e-eeuwse woning van Hiëronymus van Busleyden, vandaag Museum Hof van Busleyden, in de steigers. Een grondige restauratie van de buitenzijde was nodig om de waardevolle werken in het museum te kunnen blijven presenteren. Tijdens Open Wervendag op zondag 7 mei krijg je een unieke blik achter de schermen van de werkzaamheden. Ontdek er wat er allemaal komt kijken bij zo’n ingrijpende museumrestauratie en hoe het bouwteam hiermee omgaat. Je krijgt bovendien een inkijk in het toekomstige museumcafé, de lege museumzalen en de pas gerestaureerde beiaardtoren. We vertellen je ook meer over de heraanleg van de museumtuinen en de toekomstplannen van het museum.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!