Visual ekeren Medium
Gebouwen

De werken aan pastorij Donk in Ekeren zijn gestart

De werken op de site van het dienstencentrum ‘De Nobele Donk’ zijn gestart. Artes Roegiers is bezig met de afbraakwerken en het uitzetten van het gebouw.

De werken op de site van het dienstencentrum ‘De Nobele Donk’ zijn gestart. Artes Roegiers is bezig met de afbraakwerken en het uitzetten van het gebouw. Er kom 47 serviceflats en een dienstencentrum, inclusief ontmoetingsruimte voor lokale verenigingen. Begin 2020 opent het dienstencentrum zijn deuren samen met de eerste 10 serviceflats. De 37 andere serviceflats zullen klaar zijn in 2021.

Begin februari starten de grondwerken, deze zullen duren tot begin maart. Dan starten de ruwbouwwerken die duren tot het zomerverlof van 2019. De finale afwerking van het project zal nog een half jaar in beslag nemen zodat de bouwwerken volgende jaar, eind 2019 klaar zijn. In 2020 kan het complex in gebruik genomen worden.

Het dorpszicht van de Prinshoeveweg zal gevrijwaard blijven door de restauratie van de vroegere pastorijwoning. Ook enkele bomen, in de tuin van de pastorijwoning, blijven gehouden samen met het groene karakter van het binnengebied. De bouwvolumes blijven in verhouding met de omliggende bebouwing en de groene omgeving.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!