763 3
Restauratie

Nieuwe klokken voor de Sint-Niklaaskerk in West-Kapelle

Dinsdagochtend (2 april) werden drie nieuwe bronzen exemplaren in de toren van de kerk gehesen. In het brons staan spelende kinderen afgebeeld en is de tekst “Na de verwoestende brand van 26 maart 2013 in eer hersteld” aangebracht als eeuwig aandenken aan de verwoestende brand.

Dinsdagochtend (2 april) werden drie nieuwe bronzen exemplaren in de toren van de kerk gehesen. In het brons staan spelende kinderen afgebeeld en is de tekst “Na de verwoestende brand van 26 maart 2013 in eer hersteld” aangebracht als eeuwig aandenken aan de verwoestende brand. Pastoor Willy Snauwaert zegende en zalfde er de nieuwe klokken die vanaf nu in de toren van de kerk in opbouw te bewonderen zijn. Dat het niet zomaar klokken zijn, bewijst de afkomst van de bronzen exemplaren.

De drie bronzen klokken werden met het zwaar materiaal in de toren van de Sint-Niklaaskerk gehesen. Het grootste exemplaar weegt maar liefst 420 kilogram en draagt de naam Sint-Niklaas, naar de patroonheilige van de kerk. Een kleiner exemplaar van 390 kg, genaamd Marie-Jozef, is versierd met palmtakken. Net vorige week - op 26 maart - was het precies zes jaar geleden dat een zware brand de volledige kerk vernielde. Dat de lokale bevolking nog steeds veel waarde hecht aan de Sint-Niklaaskerk en de heropbouw ervan, was duidelijk merkbaar aan de talrijke aanwezigen tijdens het hijsen van de klokken.

De werken aan de heropbouw schieten ondertussen goed op. Op 6 december dit jaar komt Sinterklaas het vernieuwde gebouw officieel openen. Tijdens de werken worden zoveel mogelijk van de overblijvende materialen na de brand hergebruikt Binnenkort start de installatie van het pronkstuk van de vernieuwde kerk: de 26-meter hoge torenspits.

© Mathias Mariën lees hier het volledige artikel van HLN
Foto © Jan Van Maele

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!