IMG 7651
Gebouwen

Haven Oostende bouwt aan de toekomst met onze Constructive People!

Start renovatie en herbestemming Stapelhuis Entrepot

IMG 7636

Haven Oostende bouwt aan de toekomst! Dit is de slogan waarmee Haven Oostende de officiële start aankondigt van de renovatie van het Stapelhuis Entrepot. Het gebouw, gelegen aan de Oostkaai van het Vlotdok, werd in 1908 opgetrokken in monumentale neoclassicistische stijl. Nadat de bouwvergunning goedgekeurd werd voor de renovatie en herbestemming van het historische gebouw, start Artes Group op 15 november 2021 met de werken op het terrein.

De vier gevels worden volledig gerestaureerd en binnen wordt alles volledig vernieuwd. Momenteel zijn er drie verdiepingen (-1, 0 en 1). Er komen twee verdiepingen bij (2 & 3). De bruto-oppervlakte wordt 3417m². De bedrijfsruimtes worden casco afgewerkt, zodat de bedrijven die er zich vestigen, hun eigen indeling kunnen bepalen. De bovenste verdieping (490m² netto-oppervlakte) wordt wel volledig ingericht met onder andere een seminarieruimte. Het uitzicht op de havengeul wordt fenomenaal. De expressieve dakconstructie zal het monument versterken en opwaarderen tot een architecturaal meesterwerk.

Het is een uniek project waarin toekomst, heden en verleden samensmelten tot één geheel. In nauw overleg met het Agentschap Onroerend Erfgoed ontwikkelde het havenbestuur samen met toparchitecten LMS Vermeersch een doordacht plan. Het gebouw krijgt een economische bestemming en behoudt de link met de maritieme bedrijvigheid.

Een unieke ligging, perfect ontsloten, naast het water en met een moderne invulling in een historisch kader. Dit staaltje toparchitectuur wordt in de loop van 2023 de thuisbasis van innovatieve bedrijven die zullen meebouwen aan de toekomst van Haven Oostende.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!