Komen 09102020 13
Waterwerken

Werken aan de Grensleie in beeld

Om de scheepvaart van de toekomst vlot te laten doorvaren op de Leie zijn diverse aanpassingen nodig. Zo moet de diepte en breedte van de rivier aangepast worden. Ook de vaarweg tussen de brug van Komen en de grens met Wervik moet deels verplaatst worden want de huidige bocht in de Grensleie maakt het moeilijk voor grote, lange schepen om door te varen.

Onze Constructive People bouwen er momenteel een nieuwe kaaimuur. Omdat er onvoldoende ruimte is om damplanken te slaan van op de oever steekt ponton Josephine hier een handje toe. Daarnaast wordt ook ponton Sara ingezet om de oude kaaimuur af te breken.

Daarnaast staan we ook in voor het bekisten en gieten van betonnen balken bovenop de damplanken. Dit is nodig om later een nieuwe weg naast de Leie aan te leggen. Deze weg zal de industriële zone van Komen verbinden met de industriële zone van Neerwaasten. Zo kan het zware vrachtverkeer het centrum van de stad vermijden. Ook de graafwerken aan de tunnel aan de Belgische kant van de Leie zijn gestart.

Tegelijkertijd met de werken aan de vaarweg zetten Waalse collega’s in op stadsvernieuwing en recreatie. Er wordt een nieuw jaagpad aangelegd en ze creëren een gloednieuw stadspark van wel 6 hectare in het centrum van Komen.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!