Spiere
Waterwerken

Inwoners Spiere-Helkijn bezoeken nieuwe stuw

Dankzij natuurvereniging de Maretak konden geïnteresseerden een bezoek kunnen brengen aan de nieuwe stuw in Spiere-Helkijn.

De werken passen in het kader van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. Het is de bedoeling dat er een vaarweg wordt gerealiseerd voor container- en duwvaartschepen tussen de industriële regio’s het Seine- en Scheldebekken, om zo een alternatief te bieden voor het goederenvervoer op de weg.

Het sluis vlakbij het voormalige openluchtzwembad van Spiere-Helkijn was al breed genoeg voor containerschepen, maar toch was een investering in het stuw opportuun. “De stuw was sowieso al aan vervanging toe, maar nu kan de waterstroming beter geregeld worden dankzij deze dubbele stuw”, zegt Marc Delputte, projectleider bij Artes Group. Bij de stuw werden ook waterturbines geïnstalleerd, zodat de waterstroming in energie kan worden omgezet.

Foto en tekst @ Henk Deleu

Lees hier het volledige artikel van HLN.

Een job bij Artes Group?

Hier krijg je de kans om te groeien naar een niveau waar we samen trots op zijn. Onze Constructive People en Dedicated Developers maken het verschil.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!