Antwerpen The New Museum 01
Gebouwen

Een schitterende voorgevel

De gevels en de sculpturen zijn onder handen genomen door onze Constructive People

De voorgevel van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA) toont zich weer in alle glorie. Begin oktober 2019 pakten we uit met een hoogtepunt: de onthulling van de voorgevel. Samen met architect Karel Breda vervulden onze Constructive People hun opdracht met glans! De gevels zijn een echte blikvanger in het Antwerpse stadslandschap.

De gevels zijn opgebouwd uit hardsteen of arduin, Euvillesteen en Gobertin. Opvallend is dat de voorgevel meer kleurschakeringen kent dan de andere gevels van het gebouw. Wie aandachtig kijkt, merkt dat er in de voorgevel kleurvariaties zitten tussen roze, gelige, licht-oranje, grijze en blauwe tinten. Dat komt door de variatie aan steensoorten, zoals de Brecci van de achterwand en de Vinalmont en Merlemont van de balusters. Tot slot speelt het schilderwerk hier ook een belangrijke rol in.

Wist je dat? De vier beelden die je kan zien op de voorgevel verwijzen naar de verschillende kunstvormen die terug te zijn in het museum, nl. architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst en grafische kunst.

Lees hier meer over de verbouwingen van het museum.


Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!