Mo Mu2020 02
Gebouwen

MoMu Antwerpen maakt heropeningsdata bekend

De werken in het Momu zitten er op voor Artes.

MoMu ondergaat sinds april 2018 een ambitieuze verbouwing en uitbreiding en opent tijdens het weekend van 4 en 5 september 2021 opnieuw de deuren voor het grote publiek. Dankzij de renovatie zal MoMu voor het eerst doorlopend open zijn en voortdurend kunnen inzetten op een gevarieerd aanbod.

IMG 9330

We staan al te popelen om jullie het resultaat van de renovatie te laten zien! Helaas zullen we nog even geduld moeten hebben voor we de iconische trappen van het MoMu opnieuw kunnen beklimmen. Nu de renovatie beëindigd is door onze Constructive People, start de volledige inrichting van het gebouw en de opbouw van de expo’s. De verbeteringen van het gerenoveerde gebouw omvatten onder andere een gevelrenovatie, een koepelrestauratie, vernieuwing van de technische installaties voor een adequaat binnenklimaat, de bouw van nieuwe tentoonstellingsruimtes en een vernieuwde inkom.

De architecturale ingrepen, voor de vergroting van de tentoonstellingsruimtes en de verbetering van de werking van het museum, werden uitgevoerd door B-architecten. AG VESPA trad op als bouwheer en coördineerde de samenwerking met Artes Roegiers als aannemer. De hernieuwing van het gebouw wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een impulssubsidie van Toerisme Vlaanderen, de steun van de Vlaamse Overheid, Stad Antwerpen en Provincie Antwerpen en met eigen middelen van het museum.

“Vlaanderen kent een rijke geschiedenis van meesterschap. Maar in onze prachtige regio loopt ook vandaag heel wat talent rond, ook in de modesector. Mode is een sector die volop in verandering is, met alle uitdagingen van dien voor onze Vlaamse ontwerpers. Met de heropening van het ModeMuseum in 2021 zetten we volop in op de artistieke kwaliteit en het creatieve meesterschap van de hedendaagse mode. Ik ben dan ook verheugd om via Toerisme Vlaanderen te investeren in een vernieuwd Antwerps ModeMuseum en de huidige generatie Vlaamse meesters", zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

Bron: Momu Antwerpen

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!