DJI 0002
Burgerlijke bouwkunde

Officiële inhuldiging van de nieuwe Theunisbrug in Merksem op 11 juli

Theunisbrug klaar voor verkeer.

In het voorjaar van 2019 startte De Vlaamse Waterweg nv met de verhoging van de Burgemeester Gabriël Theunisbrug in Antwerpen. De werken aan de nieuwe brug naderen stilaan de eindmeet. In een aantal grote fases werd de oude brug afgebroken en de nieuwe Theunisbrug opgebouwd. Die nieuwe brug is ruim twee meter hoger dan de oude en bestaat uit drie onderdelen: twee bruggen voor het wegverkeer (auto, fiets, voetganger) aan de buitenkant en centraal een trambrug.

Op 12 juli nemen we het laatste deel van de Theunisbrug, de westelijke wegbrug voor verkeer richting Deurne, in gebruik. Voordat we de brug volledig ‘teruggeven’ aan het verkeer, organiseert De Vlaamse Waterweg nv samen met haar partners en de aannemers een officiële inhuldiging van de nieuwe Theunisbrug.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters, schepenen van de stad Antwerpen Koen Kennis en Claude Marinower en gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv Chris Danckaerts nodigen u graag uit voor de officiële opening op zondag 11 juli om 9.30 uur.

In de namiddag, van 13.30 uur tot 17.30 uur, rollen we de rode loper uit voor de buurt. De brug wordt voor één middag een podium waar de omwonenden van Deurne en Merksem gratis lokale artiesten en creatieve buurtbewoners kunnen ontdekken en een live radioshow kunnen meemaken!

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!