Theunisbrug 20190702 012
Burgerlijke bouwkunde

Officieel startschot voor de werken aan de nieuwe Theunisbrug

Ben Weyts en Chris Danckaerts geven het officiële startschot voor de werken van de Theunisbrug.

De Theunisbrug moet de verkeersleefbaarheid in Antwerpen vergroten.

Deze ochtend, donderdag 07/02 gaf Vlaamse minister van Mobiliteit Ben Weyts het officiële startschot voor de werken aan de nieuwe Theunisbrug. De brug tussen Deurne en Merksem is een belangrijke schakel in de verdere opwaardering van het Albertkanaal en het vergroten van de verkeersleefbaarheid in en rond Antwerpen. Vandaag zijn de voorbereidende werken al bezig, in april starten de hoofdwerken. Door een slimme fasering blijft verkeer altijd mogelijk. De werken zullen in het voorjaar van 2021 afgerond zijn.

“Transport over water is een aantrekkelijk alternatief voor het goederentransport over de snel-en autowegen in Vlaanderen. Op het water ligt nog heel wat ruimte, maar het potentieel wordt vandaag nog niet volledig benut” zegt minister van Mobiliteit Ben Weyts.

“De brug tussen Deurne en Merksem is een belangrijke schakel, maar met een breedte van amper 48 meter is het kanaal hier op zijn smalst. Aanpassingen aan de brug zijn dan ook cruciaal in de ontwikkeling van het kanaal. We verhogen de nieuwe Theunisbrug van 6,82 naar 9,10 meter. Onder de brug verbreden we het kanaal tot 90 meter” Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv.

Onze Constructive People werken samen met de THV partners mee aan dit indrukwekkende project. De structurele werken zoals de bouw van brug en de keermuren gebeuren door Artes. De partners staan in voor de omgevingsaanleg, de wegenissen en de traminfrastructuur.

Bekijk hier de reportage van ATV.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!