Oosterweel flywell
Burgerlijke bouwkunde

Ook tijdens het bouwverlof werkte de grootste ploeg van 't Stad door

Tijdens het bouwverlof stond de grootste ploeg van 't Stad samen met hun partners voor de belangrijkste en meest ingrijpende fase van het Oosterweelproject op Linkeroever: de vervanging van het cruciale knooppunt Antwerpen-West dat de E34 en E17 met elkaar verbindt. Half juli werden er twee tijdelijke bruggen gelegd.

Timothy, één van onze Constructive People is projectleider bij Oosterweel. Hij is verantwoordelijk voor verschillende bouwconstructies. “Wij moeten zowel tijdelijke als definitieve bruggen bouwen en dat is een hele puzzel. De grootste fly-over bevindt zich twintig meter boven de grond. Zodra de tijdelijke bruggen klaar zijn, starten we met de afbraak van de oude bruggen."


Wist je dat?

Voor het hele Oosterweelproject op Linkeroever zal er 200.000 vierkante meter tijdelijke verharding worden aangelegd. Het gaat om zo’n 30 km aan tijdelijke wegen. Dat is evenveel als de definitieve verharding en de enige reden hiervoor is dat het verkeer ten allen tijde kan blijven rijden en dit in alle richtingen.

© Kristof Pieters - Lees hier het volledig artikel van HLN.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!