Oosterweel12052020 7
Gebouwen

Bezoek onze werven vanuit je kot

Een blik achter de schermen van de Oosterweelverbinding en de Sint-Baafskathedraal.

Liefhebbers van grote werven hadden zondag 18 mei – Open Wervendag 2020 - beslist al aangestipt in hun agenda. Corona trok echter een streep door dit jaarlijkse event van de Confederatie Bouw Ook de werven van de Oosterweelverbinding en de Sint-Baafskathedraal zouden die dag bezoekers ontvangen, maar die plannen werden dus geschrapt. We gooien het over de virtuele boeg en nemen jullie mee achter de schermen. Helm, fluohesje en werfschoenen zijn geen must, maar uiteraard toegelaten.

Oosterweel12052020 7

De Oosterweelverbinding neemt je mee naar verschillende locaties: de Park and Ride op Luchtbal, de werken op de E17 en de werf knooppunt Antwerpen-West vlakbij de Kennedytunnel. Drie werven die ondanks de coronacrisis weer op volle toeren draaien en die drie verschillende aspecten van het project tonen.

De stille toplaag van de E17

Aannemersconsortium Rinkoniên werkt momenteel tussen Zwijndrecht en Kruibeke aan een nieuwe onder- en toplaag op de E17. Na de zomer start de vernieuwing van het op- en afrittencomplex Zwijndrecht. Daar worden nu alle voorbereidende werken getroffen om het verkeer tijdens de werken een alternatief te bieden. De heraanleg van de E17 betekent bovendien een hele verbetering voor de buurtbewoners. Geluidsbermen en -schermen zullen de snelweg na de werken ook een pak stiller maken.

Ook het knooppunt Antwerpen-West wordt stevig onder handen genomen. We maken het veiliger, overzichtelijker en compacter!

In de Sint-Baafskathedraal werken restauratie en nieuwbouw hand in hand samen. Figuurlijk dan, want 1,5 meter afstand tussen onze Constructive People is natuurlijk de norm.

Sint Baafs Artes 5

De bekende Sint-Baafskathedraal toornt statig uit boven Gent. Ook deze prachtige bezienswaardigheid was niet helemaal bestand tegen de tand des tijds. Daarom is Artes Group bezig met de bouw van een gloednieuw bezoekerscentrum een grondige restauratiecampagne. Het doel van het bezoekerscentrum is het toegankelijker maken van de kathedraal en het Lam Gods. Er worden ook verschillende kappellen gerestaureerd. Dit prestigieus project kadert in de restauratie van het Lam Gods en het Van Eyckjaar.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!