Theunis0907 13
Burgerlijke bouwkunde

Oude Theunisbrug verdwijnt

Er beweegt heel wat aan de Theunisbrug.


De langverwachte fasewissel van de Theunisbrug verliep vlot op 8 juli. Het verkeer rijdt nu in beide richtingen over het nieuwe gedeelte van de brug. Tijdens het weekend is het al meteen tijd voor de volgende mijlpaal, namelijk de afbraak van de oude Theunisbrug.

Verkeer vlot over nieuwe brugdelen
De omschakeling van het verkeer is ondanks de complexiteit van de fasewissel goed verlopen. Met de auto, de fiets of te voet kan je sinds 8 juli in twee richtingen over de nieuwe oostelijke wegbrug. Voetgangers en fietsers kunnen nu via het brede fiets- en voetpad veilig het Albertkanaal over. Autoverkeer rijdt net zoals in de vorige fase één rijstrook in elke richting. En sinds 9 juli rijden ook de trams over de nieuwe trambrug.

Een brug afbreken, hoe doe je dat?

Nu het verkeer is omgezet, is de oude brug vrij voor de afbraak. Vanaf zaterdagochtend 11 juli zullen enkele kranen de brug balk per balk wegnemen. Dit zal in de nacht van zaterdag op zondag nog wat hinderlijk zijn voor de direct omwonenden. Tegen zondagochtend zullen de grootste sloopwerken afgerond zijn. Deze werkmethode verloopt een pak rustiger, met minder lawaai tot gevolg, dan de brug met breekhamers slopen vanop pontons. Het einde van de werken is ten laatste voorzien in de vroege uurtjes van maandagochtend.

Volg de werken live vanuit je zetel

Omdat we iedereen wel de mogelijkheid willen bieden om de sloop veilig te kunnen volgen, voorzien we een livestream. Kijk vanaf 8u zaterdagmorgen 11 juli live mee via www.theunisbrug.be of via de Facebookpagina van De Vlaamse Waterweg en volg de afbraak van thuis uit.

© De Vlaamse Waterweg

Theunis0907 9
Theunis0907 4
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!