Pieterjan
Waterwerken

“Op de werf heb je een zeer gevarieerd takenpakket”

Pieterjan is samen met zijn mentor verantwoordelijk voor het Albert II dok in Zeebrugge.

“Al tijdens mijn studies was het meteen duidelijk dat mijn interesse uitging naar de waterbouw. Eén van de redenen hiervan is het gevarieerde takenpakket op de werf. Ik ben het eerste aanspreekpunt op vlak van planning en organisatie op de werf. Maar ook voor het technische luik ben ik verantwoordelijk. Zo is bijvoorbeeld het transporteren van buizen van 41 ton op een dok niet vanzelfsprekend.

Deze zaken maken het elke dag zo boeiend. Als starter verwerf je snel heel wat verantwoordelijkheden door de ene uitdaging na de andere aan te gaan. Als de werken verlopen zoals gepland zorgt dat voor veel voldoening en zelfvertrouwen. Ik hou er van om naast het plannen en organiseren van de werken ook letterlijk mijn handen uit de mouwen te steken en samen met de ploeg naar oplossingen te zoeken.

Van nature ben ik een persoon die lang zijn kalmte kan bewaren. Deze eigenschap kan ik elke dag ook goed gebruiken op de werf. Want als de werken niet lopen zoals gepland moet je kunnen bijsturen waar nodig. Ook fouten maken horen bij het leerproces, gelukkig kan er om een kleine blunder wel gelachen worden!”

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!