Oosterweel 1408 42
Burgerlijke bouwkunde

Spectaculaire afbraak van bruggen op Linkeroever

Ingrijpende werken op de grootse werf van België.

De afbraakwerken van twee grote bruggen in Antwerpen-West werden in een recordtijd afgerond.

Op donderdag 13 augustus om 20 u gingen de sloopwerken van start. Met acht hydraulische kranen, met armen tot twintig meter lang, werden de twee bruggen over een lengte van honderd meter afgebroken op amper 48 uur tijd. Vervolgens werd 2.000 m³ betonpuin van de site verwijderd.

De bruggen vormen de verbinding van de E17 naar de E34 en van de E34 naar de Kennedytunnel. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken werkten we samen met onze partners vier dagen de klok rond in een drieploegenstelsel.

Lees hier alles over de Oosterweelwerken.

Oosterweel 1408 19
Oosterweel 1408 15

Twee overkluizingen over snelweg

We maakten van de afbraakwerken in Antwerpen-West – en het daarvoor afsluiten van de snelweg tussen de Kennedytunnel en E17 – gebruik om twee overkluizingen op te bouwen over de snelweg. Die maken het mogelijk om op een veilige manier de fly-overs van het nieuwe knooppunt te bouwen terwijl er verkeer onderdoor rijdt.

We bouwden samen met onze partners de afgelopen maanden een tijdelijk knooppunt binnen het bestaande knooppunt Antwerpen-West. Zo kan het bestaande knooppunt worden afgebroken en het nieuwe worden opgebouwd, terwijl alle verbindingen open blijven.

Van de noodzakelijke afsluitingen om deze afbraakwerken veilig te kunnen uitvoeren werd gebruik gemaakt om ook twee overkluizingen over de snelweg op te bouwen. De overkluizingen zorgen ervoor dat de nieuwe fly-overs opgebouwd kunnen worden, terwijl het verkeer er veilig onderdoor kan blijven rijden.

© Lantis.

Oosterweel 1408 19
Wb grootste Ploeg

Kom bij de grootste ploeg van ’t Stad

Wil jij werken in de bouw? Bekijk de jobs bij Artes en werk mee aan de Oosterweelverbinding: de grootste werf van ons land.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!