1e steen Lier 2
Gebouwen

Symbolische eerste steen op de Normaalschoolsite in Lier

De werken aan de oude schoolgebouwen van de Normaalschool in Lier gaan goed vooruit. Hoogtijd om de officiële, symbolische eerste steen te leggen. Burgemeester Frank Boogaerts kwam de site officieel huldigen op 18 november.

Er werd ook 'afscheid' genomen van de projectnaam ‘de Normaalschool’. Deze ‘rebranding’ van de site maakt deel uit van onze duidelijke toekomstvisie van CAAAP over deze binnenstedelijke site: een bruisende, nieuwe buurt vol leven, wonen, werken en ontspannen. En dat in het hart van Lier.

1e steen Lier 5

Historische site wordt bruisende woonbuurt

“Eind 2012 sloot de eeuwenoude Normaalschool in het hart van Lier haar deuren en kreeg wij als projectontwikkelaar de unieke opportuniteit om deze prachtige plek een tweede leven te geven,” vertelt Hannah Hongenaert, business developer bij CAAAP. “De leslokalen worden omgevormd tot hedendaagse woningen met bijzondere aandacht voor de origine van de plek. De voormalige speelplaatsen ondergaan een metamorfose tot publieke pleinen en groene stadstuinen. Naast een kwalitatief en divers woonaanbod voor een gevarieerde doelgroep biedt dit project ook plaats aan enkele mooie handelszaken, een incubator voor startende ondernemers, een stadslandbouwproject en enkele horecazaken met gezellige terrasjes.”

Een dialoog tussen oud en nieuw

Een groot deel van de historische gebouwen blijft bewaard. De bestaande bakstenen gebouwen getuigen niet alleen van een rijk onderwijsverleden, ze geven deze plek ook haar kenmerkende uitstraling en zorgen voor een belangrijke architecturale diversiteit. De school mag dan wel haar deuren hebben gesloten, door de verscheidenheid aan toekomstige functies zal de plek opnieuw bruisen van het leven.

De eerste fase van dit ambitieuze stadsvernieuwingsproject bevindt zich in het voormalige schoolgebouw aan de kant van de Berlaarsestraat. De eerste verdieping van het gebouw wordt gerenoveerd en gerestaureerd tot 10 luxueuze duplexappartementen met 2 of 3 slaapkamers. In de volgende fases omvat het aanbod zowel renovatie- als nieuwbouwappartementen en woningen.

1e steen Lier 3

Officiële plechtigheid in het bijzijn van de burgemeester

De renovatiewerken aan het oude schoolgebouw schieten goed op en projectontwikkelaar CAAAP en onze Constructive People hebben in het bijzijn van burgemeester Frank Boogaerts de symbolische eerste steen gelegd.

Lees hier alles over het project!
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!