1e steenlegging 2102
Gebouwen

Officiële plechtigheid in het bijzijn van de burgemeester

Symbolische eerste steen op Handbogenhof in Lier.

Whats App Image 2020 02 21 at 16 52 31 1111

Na een succesvolle start van de verkoop in juni 2019 zijn we begin oktober vorig jaar gestart met de bouwwerken van woonproject Handbogenhof. Bijna 5 maanden later begint de ondergrondse parking goed vorm te krijgen. Tijd om bovengronds aan de slag te gaan en de symbolische eerste steen te leggen.

Deze officiële plechtigheid vond plaats op vrijdag 21 februari 2020 in het bijzijn van burgemeester Frank Boogaerts.

Foto: burgemeester Frank Boogaerts controleert of de eerste steen waterpas ligt. 📏

Geïnspireerd op de stad

Handbogenhof is geïnspireerd op de vele pittoreske hoekjes en pleintjes van de stad Lier en verbindt de historische structuren van de oude wallen, Kapucijnenvest en de groene vesten langsheen de recentelijk gerestaureerde Godshuizen.

Niet enkel de naam van deze nieuw wijk maar ook de vijf woongebouwen hebben een duidelijke connectie met het historische karakter van Lier. Een voor één eren ze het omvangrijke oeuvre van dichter en schrijver Felix Timmermans. Oranjebloemekens, Hovenierken, Wilgen, Elegast en Krabbekoker zijn geïnspireerd op werken van de beroemde schrijver en geven de gebouwen elk hun eigen, historisch getinte identiteit.

Historisch terrein

Handbogenhof schrijft een nieuw verhaal op het middeleeuwse oefenterrein van de Sint-Sebastiaans handbooggilde. Het historische terrein krijgt een nieuwe identiteit als woonwijk in het centrum van de stad. Het project is opgedeeld in 5 woongebouwen rond een groene binnentuin die plaats bieden aan 82 appartementen, 1 praktijkwoning en 6 handelsruimtes.

De 1, 2 of 3-slaapkamerappertementen worden telkens afgewerkt met kwalitatieve materialen. Handbogenhof biedt daarmee enerzijds een uitgebreid woonaanbod met royale, stijlvolle appartementen, collectieve groenzones en ruime terrassen maar ook een kwalitatief investeringsaanbod.

In gebouw Hovenierken aan de Kanunnik Davidlaan vind je 23 SmartOne appartementen op maat van investeerders en starters. De compacte en smaakvol afgewerkte SmartOne appartementen zijn het perfecte product voor wie zorgeloos wil investeren op een toplocatie in de stad.

De doordachte inplanting van de verschillende gebouwen zorgt ervoor dat elk terras geniet van mooie zichten op de binnentuin, de vesten of de stad. Het gezellige wandelpad dat diagonaal door de site loopt, geeft een prachtig uitzicht op de Sint-Gummaruskerk.

Het volledige binnengebied van Handbogenhof is autovrij. In de ondergrondse parkeergarage is plaats voor 101 wagens en zijn er 263 fietsenstallingen.

Ontdek hier alles over dit project.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!