Bewerkt gras foto gehaal Large
Gebouwen

Restyling van de appartementen in de Drie Hofsteden

Artes renoveerde twee grote appartementsblokken in de wijk 'Drie Hofsteden' te Kortrijk.

De wijk Drie Hofsteden heeft twee grote appartementsblokken. Blok V, de jongste van de twee, werd gebouwd van 1971 tot 1974 en is in januari 2015 onder handen genomen door Artes Depret. 1,5 jaar later deed ook Artes de renovatie van het appartementsblok IV. Deze woonblok met 119 appartementen dateert van de jaren ’70 en had nood aan een complete restyling.

Er waren diverse afbraakwerken nodig. Het gebouw werd volledig gestript (inclusief de technieken). Het betonskelet en invulmetselwerk als ook de woningscheidende wanden bleven behouden. De raam- en deuropeningen werden aangepast volgens de wensen van de bouwheer en architect. De betonterrassen aan de achtergevel werden verwijderd. Deze aan de voorgevel zijn aangepast volgens nieuwe afmetingen. Op vraag van de brandweer zijn alle liften vernieuwd, vergroot en worden er evacuatietrappen toegevoegd. De appartementen zelf zijn aangepast naar de huidige gangbare oppervlaktenormen in de sociale huisvesting. De ruwbouwwerken binnen het gebouw bestonden dan ook voornamelijk uit het optrekken van een volledig nieuwe liftschacht en aanpassingswerken aan de indeling van de appartementen. Ook de dakisolatie en –dichting zijn volledig vernieuwd.

Wat de technieken betreft, is de volledige technische installatie vernieuwd met uitzondering van de recent vernieuwde ketels. Deze zijn verhuisd naar een nieuw stooklokaal. Alle andere leidingen, installaties en toestellen zijn vervangen door exemplaren die voldoen aan de nieuwe normen en wensen van de klant. De nieuwe architectuur heeft hedendaagse uitstraling. De volledige afwerking werd door Artes gecoördineerd.

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!