GFO
Artes Group

Virtueel bouwen is de toekomst

Door de introductie van BIM zet de bouwsector enorme stappen vooruit. BIM is het virtueel bouwen van een project. Door deze innovatie kunnen bouwplannen en materialen zeer precies in kaart gebracht worden.

Als je ’t mij vraagt, is virtueel bouwen de toekomst!
Gianni Fostier, BIM modelleur

"Tijdens mijn Erasmusstudie in Finland, kwam ik voor het eerst in aanraking met BIM en zag ik de voordelen er meteen van in." vertelt Gianni, BIM modelleur bij Artes Group.

"Fouten worden veel vroeger opgespoord en rechtgezet, zonder grote financiële impact. Bovendien zorgt de BIM-technologie voor een efficiëntere samenwerking, waarbij alle betrokken partijen dezelfde digitale taal moeten spreken. Een grote, maar noodzakelijk uitdaging voor onze bouwsector!

Vanaf het moment dat ik startte bij Artes als werfleider, interesseerde die digitalisering mij enorm. Ik wou deze trein, die internationaal al stevig vertrokken was, zeker niet missen en hielp BIM mee uitbouwen binnen de Artes Group. Dit gaat niet van vandaag op morgen, maar stap voor stap slagen we erin. Het is dan ook fijn om te zien dat je op deze manier een stevige impact kan hebben op grote bouwprojecten."

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!