AAAAAAAAAAAAA
Waterwerken

We bouwen mee aan de 840 m lange mobiele waterkering in Antwerpen

De tijdelijke maatschap Artes Roegiers – Aggeres gaat de 840 meter lange mobiele waterkering in Antwerpen bouwen. 🌊 Het prestigieuze project aan de Scheldekaaien in Antwerpen werd gegund door de Vlaamse waterweg. Artes Roegiers zal de infrastructuurwerken voor zijn rekening nemen, en Aggeres bouwt de mobiele waterkering in, en zorgt voor de techniek. De nieuwe mobiele waterkering start aan het zuiderterras en strekt zich uit tot aan het loodswezen. De werken starten in 2024.

𝐖𝐢𝐬𝐭 𝐣𝐞 𝐝𝐚𝐭?
In het kader van het Sigmaplan, dat Vlaanderen beschermt tegen overstromingen vanuit de getijdenrivieren, moet de waterkering op de Antwerpse Scheldekaaien met 90 centimeter worden verhoogd van 8,35 meter TAW naar 9,25 meter TAW

Artes Roegiers-Aggeres zal instaan voor de realisatie van de mobiele waterkering in de zones Centrum, Schipperskwartier en Loodswezen, tussen het Zuiderterras en het Bonapartedok op de Antwerpse Scheldekaaien.

De werken gebeuren in fases over een 15-tal jaar. De Constructive People van Artes Roegiers stonden al in voor de realisatie van de Belvédère in het Droogdokkenpark en de heringerichte kaaivlakte ter hoogte van Sint-Andries en Zuid.

ISM Sigmaplan, Aggéres, De Vlaamse Waterweg nv, AG Vespa

Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!