Brug Ooigem
Waterwerken

Brug, Ooigem

Hogere brug over de Leie

Omdat de bestaande brug te laag is voor de moderne binnenvaart, bouwt de Vlaamse Waterweg nv samen met gemeente Wielsbeke en stad Waregem een hogere brug over de Leie tussen Ooigem en Desselgem.

Om de Leie toegankelijk te houden voor de moderne binnenvaart, bouwen waterwegbeheerder de Vlaamse Waterweg nv samen met gemeente Wielsbeke en stad Waregem een hogere brug tussen Desselgem en Ooigem. Om schepen met drie lagen containers door te laten, moeten bruggen een vrije doorvaarthoogte hebben van zeven meter. De huidige brug die Ooigem en Desselgem verbindt is slechts 5,6 meter hoog en dus te laag. De werken maken deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen, dat steun geniet van de Europese Unie. Hiermee wil De Vlaamse Waterweg nv van de binnenvaart een volwaardig alternatief maken voor het goederenvervoer op de weg. Minder verkeersdrukte, meer veiligheid en een schoner milieu zijn het resultaat.

De nieuwe brug is een stalen boogbrug van 99 meter lang en ongeveer 19 meter breed. Het ontwerp oogt licht en hedendaags. De nieuwe brug tussen Ooigem en Desselgem is een pak veiliger dan de oude. Zo komt het fiets- en voetpad aan beide buitenzijden van de brug. Op die manier is het wegverkeer afgescheiden.

Bron: Wielsbeke

Brug Ooigem4

Nieuws over deze referentie

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!