436 Citadelle Namur
Restauratie

Citadel Fossé médiane, Namen

Restauratie van de muren van de Fossé de Mediane

Sinds vorige maand is ons team burgerlijke ingenieurs terug aan het werk bij de Citadel van Namen voor de restauratie van de muren van de “Fossé Médiane”, die een oppervlakte van zo’n 4000 m² beslagen.

Het werkterrein bevindt zich voornamelijk tussen twee wallen. Door het ruige terrein op deze locatie was er speciale aandacht nodig voor de installatie van deze werf.

De herstelling van de muren omvat het micro-zandstralen, de reparatie of de vervanging van gevelstenen, kopstenen, kordonstenen, traptreden, schietsleuven en kroonstenen. Bij de reparatie worden ook voegen verwijderen en opnieuw aangebracht. De muren, die als monument worden geclassificeerd, moeten er na de restauratie identiek hetzelfde uitzien.

De infiltratie van water zal ook worden behandeld: er worden goten geplaatst om afstromend water aan de bovenkant van de muren te verzamelen en er worden kanalen in het metselwerk gemaakt om het achter de muren geïnfiltreerde water te evacueren.

Door de ligging van de werf zijn de steigers gemonteerd met een specifieke aandacht voor de stabiliteit en het valgevaar.

Een torenkraan van ongeveer 50 m hoog en uitgerust met een giek van 65 m is in twee dagen geïnstalleerd. Deze blijft staan voor de duur van de werken, 1 jaar. Gezien de moeilijke toegankelijkheid van de werf is deze essentieel voor het aan- en wegvoeren van materiaal.

Opdrachtgever

Stad Namen

Bedrag

€ 2.060.657,97

Design

/

Uitvoering

2019

Bouwplaats

route Merveilleuse, 64 – 5000 Namur

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!