PG 25 Dames en Heren 2
Gebouwen

Dames & Heren (De Nieuwe Dokken), Gent

Bouw van 10 woningen aan de Schipperkaai.

Dames & Heren is een statig gebouw, ontworpen door toparchitect Stéphane Beel. Tien knappe woningen huppelend langs de kade aan het glinsterende water van de Gentse Dokken. Aan de ene zijde bloeit een weelderige collectieve moestuin, terwijl de bewoners aan de Schipperskaai genieten van een zicht op het golvende water en de historische stad.

“Wonen in Dames & Heren is thuiskomen met de fiets, langs de kade, en de zon zien ondergaan vanop je terras met de voeten aan het water,” zo omschrijft architect Tom Ryckaert, partner bij BEEL architecten, het project.

Dames & Heren is een tweekoppige compositie waarbij elk element bestaat uit een tuinwoning onderaan (benedenwoning) en een kadewoning bovenaan (bovenwoning). Dat voorziet het gebouw van twee volwaardige voorgevels: de tuinwoning heeft een voordeur langs de zijde van de moestuin, de kadewoning aan het water.

De Nieuwe Dokken

Het project ging enkele jaren geleden van start met de bouw van ‘Noordveld’. De Faar en dek werden in deze fase gerealiseerd. Nadien zijn we gestart met de realisatie van Noordveld, dat bestaat uit 5 gebouwen: Pergola, Bijoux, Dubbeltuupe, Dames en Heren en Koopvaarders. De gebouwen Pergola en Bijoux worden momenteel opgeleverd. Tubbeltuupe is in opbouw en sinds november zijn we gestart aan Dames & Heren en Koopvaarders. De 3e fase van het project start volgend jaar onder de naam ‘Zuidveld’.

Dames en Heren 5

Opdrachtgever

Schipperskaai Development

Bedrag

3.200.000 EUR

Uitvoering

2022 - 2034

Bouwplaats

Koopvaardijlaan 150, 9000 Gent

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!