3 hofstenden Kortrijk
Gebouwen

Drie Hofsteden, Kortrijk

Renovatie van 119 appartementen


De twee grote flatgebouwen met 11 verdiepingen uit de jaren 70, samen goed voor 228 appartementen, maken het belangrijkste deel uit van de wijk Drie Hofsteden. Ze liggen aan het Van Raemdonckpark, een aantrekkelijk stadspark in Kortrijk.

De wijk Drie Hofsteden heeft twee grote appartementsblokken. Blok V, de jongste van de twee, werd gebouwd van 1971 tot 1974 en is in januari 2015 onder handen genomen door Artes Depret. 1,5 jaar later deed ook Artes de renovatie van het appartementsblok IV. Deze woonblok met 119 appartementen dateert van de jaren ’70 en had nood aan een complete restyling.

Er waren diverse afbraakwerken nodig. Het gebouw werd volledig gestript (inclusief de technieken). Het betonskelet en invulmetselwerk als ook de woningscheidende wanden bleven behouden. Her en der werden raam- en deuropeningen aangepast volgens wensen bouwheer en architect. De betonterrassen aan de achtergevel werden verwijderd, deze aan de voorgevel zijn aangepast volgens nieuwe afmetingen.

Op vraag van de brandweer zijn alle liften vernieuwd, vergroot en worden er evacuatietrappen toegevoegd. De appartementen zelf zijn aangepast naar de huidige gangbare oppervlaktenormen in de sociale huisvesting. De ruwbouwwerken binnen het gebouw bestonden dan ook voornamelijk uit het optrekken van een volledig nieuwe liftschacht en aanpassingswerken aan de indeling van de appartementen. Ook de dakisolatie en –dichting zijn volledig vernieuwd.

Foto's @ Gerald Van Rafelghem

Opdrachtgever

Goedkope Woning cvba

Bedrag

€ 16.453.868

Design

BURO II & ARCHI+I

Uitvoering

2016-2018

Bouwplaats

Volksvertegenwoordiger De Jaegerelaan 60, Kortrijk

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!