Ganzenpoortsite 12
Gebouwen

Ganzepootsite, Nieuwpoort

Restauratie van het Albert I-monument te Nieuwpoort

Het project Ganzepoot omvat de restauratie van het Albert I-monument te Nieuwpoort, de realisatie van een bezoekerscentrum en een ondergrondse schietstand alsook de volledige omgevingsaanleg. Artes Depret verzorgde hier de ruwbouwwerken, natte en droge afwerking alsook de technieken en dit alles binnen de vooropgestelde strakke termijn van 10 maanden.

Alle werken werden steeds met de grootste voorzichtigheid uitgevoerd om geen schade te berokkenen aan het bijna 80-jaar oude bovenliggende monument. Specifiek aan dit werk is de bevloering in meer dan 3200m² Belgische blauwe hardsteen en meer dan 3600m2 Chinese graniet alsook de meer dan 3000m² gezaagde kasseien. Dit alles in combinatie met heel wat architectonisch beton en heraangelegde grasvelden brengt het bestaande Albert I- monument, grotendeels gerestaureerd door Artes Woudenberg, nog beter tot zijn recht.

De integratie van een uniek, ondergronds gebouw met hypermoderne schietstanden van 10m, 25m en 50m zorgt dat functionaliteit en opportuniteit elkaar perfect vinden op de vrijgekomen ruimte.

Opdrachtgever

Stad Nieuwpoort

Bedrag

€ 10.000.000

Design

THV Antwerps Architectenbureau Atelier - Architectenbureau Rob Geys bvba

Uitvoering

2014-2017

Bouwplaats

Kustweg, Nieuwpoort

Terreinen: Gebouwen, Restauratie

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!