Leanderhof 22
Projectontwikkeling

Leanderhof fase 1, Zwevegem

Realisatie woonproject fase 1 Leanderhof, verbonden met je thuis

Op de voormalige Bekaertsite in het centrum van Zwevegem verrijst langs de zijde van de Bekaertstraat straks een volledig nieuwe woon-, werk-, en winkelzone. De bodemsanering van het oude industriële terrein is inmiddels volledig afgerond en het team van Artes Depret startte begin augustus met de aanleg van de eerste fase in opdracht van zusterbedrijf en projectontwikkelaar CAAAP. Op de bijna 7 ha grote site zal een mix van een 300-tal woningen en appartementen gerealiseerd worden. Gaande van betaalbare, creatieve woonoplossingen, investeringsappartementen en sociale woningen tot comfortappartementen, erkende assistentiewoningen en commerciële ruimtes.

Levenslang wonen met het OCMW als partner
Eerder raakte al bekend dat het OCMW investeerde in de 50 assistentiewoningen die op Leanderhof gebouwd worden. Deze zullen verhuurd worden aan marktconforme prijzen. CAAAP en het OCMW willen die samenwerking nu verderzetten door ook optionele dienstverleningspakketten aan te bieden aan de bewoners van de comfortappartementen in De Soudé. Want de nood aan levenslang wonen is een realiteit. De gemiddelde Belg wil het liefst voor de rest van zijn leven in dezelfde woning blijven wonen. Maar dat blijkt niet altijd even evident te zijn. Daarom ontwikkelden we bij CAAAP het concept Lifetime waarbij bakstenen en dienstverlening hand in hand gaan.

Luxueuze comfortappartementen
De comfortappartementen zijn flexibele woningen voorzien van alle luxe en comfort zoals bijvoorbeeld een centraal oproepsysteem en brede rolstoeltoegankelijke deuropeningen. De bewoners kunnen daarnaast bij een verhoogde zorgvraag ook een beroep doen op bepaalde diensten van het OCMW. Denk hierbij aan spoedhulpverlening in noodsituaties, poetsdienst aan huis maar ook administratieve ondersteuning door de zorgcoördinator. Het verschil met de klassieke assistentiewoning zit in het toekomstperspectief en het maatwerk. De bewoners staan in ons verhaal centraal. Afhankelijk van hun specifieke levensfase en overeenkomstige noden bepalen zij zelf op welke diensten ze een beroep willen doen; nu of in de toekomst. De voorzieningen zijn aanwezig, maar hoeven bij de aankoop van het appartement nog niet geactiveerd of zelfs zichtbaar te zijn. Zo creëren we plaatsen waar mensen graag en lang kunnen blijven wonen.
De eerste bewoners hebben eind 2018 hun intrek genomen. Het volledige project zal in vijf fasen ontwikkeld worden over een periode van 8 à 10 jaar.

Nieuws over deze referentie

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!