Onderhoud Gent
Waterwerken

Onderhoud Haven, Gent

Contract onderhoud Gentse haven

In opdracht van North Sea Port voeren we herstellingen uit aan verschillende kades. Op het programma staan een heleboel klusjes. We herstellen beschadigingen door aanvaringen. Oud of beschadigd wrijfhout vervangen we door nieuw hout, en ook de gescheurde of kapotte fenders verdienen een update. Belangrijke aandacht gaat uit naar betonrot en andere beschadigingen. Zo lijdt het beton ernstig onder de meststoffen en zouten die op de kaaien worden verdeeld. Om het te beschermen, brengen we een coating aan. We herstellen ook beton dat aangetast is door de hoge trekkrachten aan de bolders. Anderzijds herstellen we de bolders zelf en controleren we het bolderlichaam en de verankering.

Ook de kaaimuur verdient een stevige beurt. De haalpennen in de muur, waaraan binnenschepen zich vastpinnen om aan te meren, verdragen doorgaans alleen schepen in stilstand. Door verkeerd
gebruik verslijten ze snel, dus vragen ze nu om herstelling. Ten slotte bewaren we de stabiliteit van de kaaimuur via onderwaterbescherming door middel van onderwaterbeton en breuksteen.

Opdrachtgever

North Sea Port

Bedrag

1.200.000 euro

Uitvoering

2020 - 2021

Bouwplaats

Alphonse Sifferlaan, Gent

Terreinen: Waterwerken, Petrochemie-Industrie

Gelijkaardige referenties

Al onze referenties
Artes Group houdt je graag op de hoogte. Ontdek onze nieuwste ontwikkelingen!